Kijk hieronder voor ons vaste workshopaanbod. Ben je opzoek naar een workshop op maat? Neem dan contact op met info@threehills.nl om te kijken wat we voor je kunnen betekenen!

schrijven

7 jaar en ouder, volwassenen

Creatief schrijven kan het doel van de workshop op zich zijn, maar ook een middel om dieper in te gaan op herschrijven, formulering en/of grammatica. Ook kun je schrijfworkshops inzetten om op jouw school/vereniging zelf een eigen musical of stuk te schrijven. Ook bieden we schrijflessen aan voor film, proza (kort verhaal), plot en personageverdieping.

micromusical

10 jaar en ouder, volwassenen

Beperking maakt creatief! Een micromusical is een musical van maximaal 240 seconden die een volledig verhaal vertelt. Supersnelle liedteksten en ultrakorte dialogen wisselen elkaar af in een minidecor. Voor het maken van een micromusical kan een workshop traject worden gekozen of een hele dag. Bij kortere projecten werken we met (deels) bestaand materiaal.

poëzie

alle leeftijden

Door vanuit de blik van de kunstenaar aan de slag te gaan, bereidt de groep een keuken vol huisgemaakte poëzie. Van ‘De dicht-cd van groep twee’ tot een bundel vol stijlgedichten als ollekebolleke en sonnet. Tijdens workshops kan er aandacht zijn voor schrijven, herschrijven, ambacht/theorie en presentatie.

puppetry

10 jaar en ouder, volwassenen

In steeds meer voorstellingen worden elementen van poppenspel gebruikt. Het bekendste voorbeeld hiervan is ‘War Horse’ van het National Theatre. De makers van Three Hills volgen workshops bij o.a. het National Theatre en Gyre&Gimble en werken samen met Strangeface Theatre Company. Tijdens een workshop nemen we voorbeelden mee uit onze eigen praktijk en ga je zelf aan de slag met het maken van een theatrale pop.

 

commedia dell'arte

10 jaar en ouder, volwassenen

Commedia dell’arte is een van oorsprong Italiaanse theatervorm, ontstaan rond de Zeventiende eeuw. In de loop der eeuwen heeft commedia zich door Europa verspreid en evolueerde het genre. Tijdens deze tweedaagse cursus maken kinderen kennis met de Engelse variant, die naast de komische kant, ook een duistere kant heeft. In een workshop of meerdaags programma maken de kinderen kennis met de archetypen en fysieke manier van theatermaken.

commedia foto
verbatim theatre

14 jaar en ouder, volwassenen

In verbatim theatre worden interviews en gesprekken bewerkt tot toneel. Door selectie en bewerking van het opgenomen bronmateriaal ontstaat een auditief script dat de acteurs via een oortje horen tijdens de repetities én voorstellingen. Naast dat de spelers de woorden uit het audioscript letterlijk overnemen, worden ook haperingen en intonatie nagebootst. Portretten van echte personen worden levensechte personages.

een goede profielfoto

12 jaar en ouder, volwassenen

Onder leiding van een fotograaf ga je onderzoeken wat je nodig hebt voor een goede portretfoto voor social media. Je gaat opzoek naar de mogelijkheden van verschillende achtergronden en camera standpunten, experimenteert met studiolicht en kijkt naar de invloed van filters op Instagram.

IPC (international primary curriculum)

Voor diverse IPC-thema’s hebben we workshops ontwikkeld. We helpen je graag bij het vormgeven van je thema’s, van kennisoogst tot assessment.

stage-fighting en sfx grime

10 jaar en ouder, volwassenen

Goede vechtscènes in films en op tv zijn heel strak geregisseerd. Niets wordt aan het toeval overgelaten. In deze workshop leer je hoe je zelf zo’n scène kunt opzetten en welke special effect grime (van bloed tot blauwe plekken) daarbij kan helpen.

singer-songwriter

12 jaar en ouder, volwassenen

Dankzij programma’s als ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ zijn steeds meer jongeren bezig om zelf hun eigen nummers te schrijven. Maar wat is nou een goed thema voor jouw liedje en hoe bedenk je dan de melodie? Of komt de melodie juist eerst.

Tijdens de workshop werken leerlingen alleen of in duo’s aan een eigen nummer. Tal van creatieve wegen worden bewandelt als voorbeeld hoe je tot muziek kan komen. Basisbeheersing van een instrument (in TAB, noten of akkoorden) is een absolute pre.

“Ik heb veel geleerd en een goede motivatie gekregen om zelf liedjes te maken. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Mare

17 jaar

korte film

middelbaar onderwijs

Naar aanleiding van het thema ‘fictie’ of ‘vlog’ gaan leerlingen zelf een korte film maken. In kleine groepen wordt een script geschreven, een draaiboek gemaakt en gaan de leerlingen vervolgens in de buurt op pad om hun film te draaien. Aan het eind van de middag, of de volgende dag komen leerlingen terug om de film te monteren en elkaars eindresultaat te bekijken.

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor iPadscholen. Andere scholen en verenigingen hebben per filmgroep minstens één iPad nodig met iMovie.

Rots en Water

4 tot en met 6 jaar en 10 tot en met 14 jaar

Rots en Water is een psychofysieke zelfverdedigingstraining. Waarbij Three Hills gespecialiseerd is in de leeftijd 4-6 en 10 tot 14 jaar. We bieden korte, preventieve trajecten (bijv. als onderdeel van een introductieweek) en intensieve trajecten waarbij we middels observatie in de klas een programma, speciaal voor de klas samenstellen.

rots en water