Beleids- en curriculum ontwikkeling

Three Hills ondersteunt scholen en verenigingen bij beleids- en curriculumontwikkeling. We volgen hiervoor de ontwikkelingen binnen (passend) onderwijs op de voet. Scholen ontmoeten ondernemende kunstenaars met brede onderwijservaring. Andersom houdt Three Hills feeling te met onderwijscollega’s in verschillende hoeken van het werkveld. Door kennis te delen en samen te werken ontstaat uitdagend onderwijs en innovatief beleid.

In 2015 en 2016 zijn we betrokken (geweest) bij:

Speelweek visieontwikkeling en procesbegeleiding
maart 2016 – oktober 2017

De Speelweek, een jaarlijks weekevenement voor 800 Driebergse basisschool kinderen gaat de komende twee jaar in transitie. De speelweek bestaat nu 48 jaar. Met de transitie wil het bestuur, in samenwerking met Three Hills, de Speelweek weer toekomst bestendig en meer dorpsgericht maken.

Tobiasstroom doorlopend curriculum podium en PTA.
januari 2016 – mei 2016

De Tobiasstroom, een vrije school voor LWOO VMBO in Zeist is bezig het vak podium opnieuw vorm te geven. Three Hills helpt, in nauwe samenwerking met de mentoren, het curriculum te ontwikkelen en het PTA op te stellen. Het signatuur van de vrije school, nieuwe (buitenlandse) theaterontwikkelingen, passend onderwijs (maatwerk) en toekomstgericht onderwijs vormen de basis van het curriculum.

Revius Wijk ontwikkeling Engelstalig drama programma
september 2015 – april 2016

Op verzoek van Revius Wijk uit Wijk bij Duurstede ontwikkelden wij de Three Hills Drama Essentials (THDE). Een vernieuwend Engelstalig drama-programma voor TTO scholen met theatervernieuwingen. De meeste THDE programma’s zijn in nauwe samenwerking met Britse theatermakers tot stand gekomen.

Scholen kunnen ervoor kiezen één of meerdere tweedaagse THDE’s af te nemen met een docent vanuit Three Hills. Vanaf 2016-2017 is het ook mogelijk de THDE licentietraining te volgen om het programma op je eigen school te kunnen geven.

Beschikbare THDE’s: Commedia dell’Arte, Puppetry, Shakespeare and Stage Fighting, Improvisation and Presentation, Verbatim Theatre en Musical. 

Revius Wijk ontdekkend en onderzoekend leren
januari 2015 – juni 2015

Kamiel van der Laan ontwikkelde samen met acht collega’s van Revius Wijk een nieuw leerhuis voor ontdekkend en onderzoekend leren dat sinds augustus 2015 als pilot is gaan draaien.