Three Hills biedt lessen voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Verspreid over verschillende leeftijdscategorieën worden jaarcursussen, producties en korte lessen aangeboden. Kinderen vanaf zes jaar, jongeren en jong volwassenen kunnen zich aanmelden door zich op te geven voor een kennismakingsgesprek van ongeveer 10 minuten. Wil je weten wat je naast de lessen aan extra’s kunt doen of ben je benieuwd naar de prijsstelling? Vul dan vrijblijvend onze keuzehulp, het voorinschrijvingsformulier in. 
We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn plek voelt. Leerlingen die zich inschrijven voor cursussen (met meer dan 10 lessen), mogen altijd 3 lessen op proef meedoen. Wanneer de lessen toch niet bevallen kun je kosteloos stoppen.

kinderen t/m 12 jaar

(basisschool & brugklas)

4 t/m 6 jaar

basisschool groep 1 t/m 3

Theaterklas 1

2 blokken van 3 lessen
zaterdag van 12:00-13:00

begeleiding:
Davita Sinke en/of Kamiel van der Laan

Twee keer per jaar is een een lessenreeks voor kinderen onder de zes jaar. Blok 1 is in november en blok 2 is in april. Aanmelden hiervoor kan via onze ticketshop.

kosten:
€ 8,- per les.

vanaf 8 jaar

basisschool groep 5 t/m 8 + brugklas

De Knutselclub 3

klas 1: woensdag 13:30 – 15:30 uur
klas 2: woensdag 15:45 – 17:45 uur
het jaar loopt t/m mei 2019

begeleiding:
Davita Sinke (toneel/vormgeving)
Jim Ligthart (creatieve ondersteuning)
Kamiel van der Laan (koken en bakken)

Elke woensdag kun je meedoen met de knutselclub waarin je steeds met andere technieken en thema’s bezig bent: fotografie, aquarel, acrylverf, fimo-klei, breien/haken, tekenen, oost-indische inkt, meerlagig graffiti, papier scheppen, koken & bakken, houtskool.

Het jaar is ingedeeld in verschillende blokken met elk een eigen thema. We werken toe naar onder andere decors voor de voorstelling ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt!’ en openen eind november het Winterwinkeltje waar door de leerlingen gemaakte winterproducten en kerstkaarten te koop zijn.

De lessen duren twee uur. Halverwege is er een pauze met fruit. 

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Theaterkoor 3

vrijdag 16:20 – 17:20 uur

begeleiding:
Kamiel van der Laan (zang)
Margot van der Kamp (repetitor)
Davita Sinke (beweging)

Naast nummers uit de musicals ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt!’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ zingen we wekelijks ook andere nummers en werken we aan techniek, liedinterpretatie en solozang. Deze klas is een specialisatie voor de productieleerlingen, maar ook als losse klas te volgen.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Extra: Uitje op zondag 19 januari

Ga mee op zondag 19 januari mee naar de voorstelling ‘De Familie van Nielie breekt de tent af’! We verzamelen om 12:00 uur bij station Driebergen-Zeist, waarna we naar stadsschouwburg Utrecht vertrekken. In het theater krijgen we om 13:00 uur een workshop en om 15:00 uur begint te voorstelling. Omstreeks 17:30 uur zijn we weer bij het station vanwaar kinderen opgehaald kunnen worden en we met Driebergse kinderen in groepjes terug naar huis fietsen.

Kosten:
€20,- incl. voorstelling, workshop in het theater, treinticket & koek&zopi

Extra: Voorjaarskamp

Van donderdag 28 februari t/m zondag 3 maart 2019 gaan we weer op kamp! Dit keer spelen we een Three Hills’ klassieker: ‘De nacht van groep acht’. Verdeeld over vijf ensembles spelen we met elkaar de hele musical. Naast activiteiten als zingen, dansen en repeteren, gaan we natuurlijk ook echte kampdingen doen, als kampvuur en bosspel.

Het voorjaarskamp bij Three Hills ook echt een paar dagen vakantie. Kinderen komen voldaan en uitgerust terug. Er zijn zowel ’s ochtends als ’s avonds optionele activiteiten, overdag hebben we  We werken voor de verschillende leeftijden met flexibele bed- en ontbijttijden, zodat kinderen zoveel mogelijk hun eigen ritme kunnen volgen. Meestal valt de finale van ‘Wie is de Mol?’ samen met kamp, leerlingen die dat leuk vinden, kunnen die live op de beamer kijken.

Meer informatie vind je in de Kampbrief 2019.

kosten:
€225,- vroegboekprijs t/m 1 augustus 2018 leerlingen Three Hills
€250,- (oud)leerlingen Three Hills
€275,- niet-leerlingen Three Hills

6 t/m 9 jaar

basisschool groep 3 t/m 6

Theaterklas 2

zaterdag 13:00-14:00 uur

begeleiding:
Davita Sinke (toneel/vormgeving)
Famke Voshol (beweging/dans)
Maud (lesassistent)

Dit jaar gaan we in theaterklas 2 opzoek naar verschillende manieren om verhalen te vertellen: dansend, schrijvend, toneelspelend, knutselend… Beweging is de start van elke les. Er wordt gewerkt aan een (nieuw) verhaal dat wordt gedanst of uitgebeeld. Elke les sluiten we af met improvisatie (theatersport). Door het jaar heen zijn er drie tot vier korte presentaties waar steeds een andere kring word uitgenodigd voor een verhaal: vrienden, (pleeg)vader/moeder, opa/oma, etc.

kosten:
€350,- per jaar
Voor kinderen vanaf 8 jaar die twee lessen per week volgen, gelden de (kortings)tarieven van ‘klassen 3’. 

vanaf 9 jaar

basisschool groep 6 t/m 8 + brugklas

Productie 3

zaterdag 15:30-16:45 uur

begeleiding:
Esther Veefkind (docent/regie)
Kamiel van der Laan (zang/dans)
Davita Sinke (dance captain)

In productie 3 doe je komend seizoen aan twee voorstellingen mee

Help, we zijn het bruidspaar kwijt!
Tot aan de voorjaarsvakantie werken we aan de musical ‘Help, we zijn het bruidspaar kwijt’. Een vrolijke musical met aanstekelijke muziek en teksten vol humor. Naast de productieklas kiezen ze een dans- of zangspecialisatie die het accent geeft aan de rol die je speelt.

Kruistocht in Spijkerbroek
Vanaf maart hebben we op zaterdag repetities voor onze zomerproductie ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ die in juli 2019 in het openluchttheater van ’t Maitland (De Baak) zal spelen. We vormen samen met dans 3 en zang 3 één groot ensemble met verschillende rollen.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Dans 3

maandag 17:10-18:00

begeleiding:
Kamiel van der Laan (choreografie)
Marèl Bartling (assistent choreografie)
Davita Sinke (dance captain)

Op dit moment zijn we al druk bezig met de choreografieën van ‘Help de zijn het bruispaar kwijt!’ en ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. In de lessen werken we naast techniek, aan conditie, acteren en zingend dansen. Deze klas is een specialisatie voor de productieleerlingen, maar ook als losse klas te volgen.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Improvisatie 3

zaterdag: 14:15 – 15:15 uur

begeleiding:
Esther Veefkind (docent)
Jeske Broek (lesassistent)

Bij improvisatie speel je toneel zonder script. Van te voren staat nog niet precies vast wat er gebeurt, dat ontdek je terwijl je op het podium staat! Twee keer per jaar is er een presentatie. Samen met de leerlingen wordt er een presentatievorm gekozen. De afgelopen jaren waren dat onder andere: een improvisatievoorstelling, een boekpresentatie met door de leerlingen bedachte improvisatie-oefeningen en een improvisatieles waarin de leerlingen lesgaven aan hun eigen familie. 

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

jongeren 11+

(basisschool groep 8 t/m middelbare school)

Dans 4

dinsdag 17:00-18:00 uur

begeleiding:
Kamiel van der Laan (choreografie)
Davita Sinke (dance captain)

Dans is bij Three Hills een vorm van theater: elke beweging moet bijdragen aan het vertellen van een verhaal. Dit doen we met een stijlenmix van musical en modern, geinspireerd door het werk van Matthew Bourne en Bob Fosse waarbij acteren en dansplezier voorop staan. Leerlingen die meer uitdaging willen, krijgen de kans om hun eigen choreografie te maken. De klas is onderdeel van onze locatieproductie ‘Kruistocht in Spijkerbroek’.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Theaterkoor 4

vrijdag 17:00-18:00 uur

begeleiding:
Kamiel van der Laan (zang)
Annelies Raue (stemhulp vrouwen)
Ron Spruijt (stemhulp mannen)
Davita Sinke (beweging)

In theaterkoor 4 vormt zangplezier de basis voor meerstemmig samen zingen, liedinterpretatie en techniek. Naast de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ hebben we in het voorjaar een klein optreden met liedjes gebaseerd op de verhalen van Dr. Seuss.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Solo- en DuettenClub

vrijdag 18:00 – 18:30 uur
september t/m februari

begeleiding:
Kamiel van der Laan

Voor leerlingen die helemaal gek zijn van musical en ook solo’s en/of duetten willen zingen, gaan we aansluitend op theaterkoor 4 nog een half uur langer door. Er is een mogelijkheid voor optreden tijdens het voorjaarsconcert.

kosten:
€50,- extra (naast de kosten van theaterkoor 4)

Productie 4: Alice in Wonderland

klas 4V: Vrijdag 19:15-20:45
klas 4Z: Zaterdag 17:00-18:30

september t/m december

begeleiding:
Kamiel van der Laan (regie)

Na een succesvolle run met zestien voorstellingen van ‘De kinderen van het spoor’ spelen we komende kerst ‘Alice in Wonderland’. Speciaal voor de kerst hebben we een nieuwe, eigentijdse bewerking gemaakt waarbij Alice de meest excentrieke personages ontmoet. Heb jij zin in een tekstuele uitdaging? Geef je dan op voor de audities!

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Productie 4: Door de muur

vrijdag 19:15-20:45
januari t/m mei 2019

begeleiding:
Kamiel van der Laan (regie)
Sara van Rijn (script)
Jim Ligthart (dramaturgie)

Sara van Rijn schrijft komend seizoen ‘Door de muur’: een post-apocalyptische eenakter waarin mens en robot lijnrecht tegenover elkaar staan. De aarde wordt in tweeën gedeeld; een muur scheidt mens en robot. Wat gebeurt er nu mens en robot zonder elkaar verder leven?

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Productie 4: Kruistocht in Spijkerbroek

zaterdag 17:00-18:30 uur 

januari t/m juli 2019

begeleiding:
Kamiel van der Laan (regie)
Esther Veefkind (regieassistent)
Davita Sinke (dance captain)

 

Vanaf januari hebben we op zaterdag repetities voor onze zomerproductie ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ die in juli 2019 in het openluchttheater van ’t Maitland (De Baak) zal spelen.

Naast de doorlopen en repetities die je als ensemble en/of solist hebt, gaan we ook werken aan een kleine randprogrammering: acts die vooraf en in de pauze worden opgevoerd: troubadours, aflaathandelaren en goochelaars mogen natuurlijk niet ontbreken bij een Middeleeuws evenement! 

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Extra: Herfstvakantie kostuumdagkamp

Kom in de herfstvakantie, van vrijdagavond 19 t/m maandagmiddag 22 oktober naar het dagkamp van Three Hills. Je slaapt thuis, overdag maak je kostuums voor de musical Kruistocht in Spijkerbroek, gaan we kampactiviteiten doen, samen koken. Er staan ook uitjes op de planning: op zaterdag gaan we inkopen doen op de lapjesmarkt in Utrecht en op zondag 14 oktober kun je (optioneel) mee naar het Archeon! Het kamp wordt afgesloten met een modeshow van de kostuums die gemaakt zijn. 

kosten:
€125,-  incl. maaltijden en reiskosten
€160,- incl. uitje Archeon, maaltijden en reiskosten (ook naar Archeon)

Extra: uitje op zaterdag 17 november

Ga mee naar de voorstelling ‘Dorian’ van het Noord Nederlands Toneel in Stadsschouwburg Utrecht op za 17 november 2018. We verzamelen om 18:00 uur bij het Winkeltheater en eten dan samen rond 19:00 uur vertrekken we met de bus naar Utrecht. Op de terugweg rijdt een van de docenten mee tot aan Doorn Postkantoor/Cultuurhuis.

Kosten:

€15,- incl. ticket en maaltijd vooraf
N.B. neem zelf ov chipkaart mee (6 euro reiskosten v.a. Winkeltheater retour)

Extra: Helpen bij uitje op zondag 19 januari

Ga mee op zondag 19 januari mee naar de voorstelling ‘De Familie van Nielie breekt de tent af’! We verzamelen om 12:00 uur bij station Driebergen-Zeist, waarna we naar stadsschouwburg Utrecht vertrekken. In het theater krijgen we om 13:00 uur een workshop en om 15:00 uur begint te voorstelling. Omstreeks 17:30 uur zijn we weer bij het station vanwaar kinderen opgehaald kunnen worden en we met Driebergse kinderen in groepjes terug naar huis fietsen.

Kosten:
€20,- incl. voorstelling, workshop in het theater, treinticket & koek&zopi

Extra: Voorjaarskamp

Van donderdag 28 februari t/m zondag 3 maart 2019 gaan we weer op kamp! Dit keer spelen we een Three Hills’ klassieker: ‘De nacht van groep acht’. Verdeeld over vijf ensembles spelen we met elkaar de hele musical. Naast activiteiten als zingen, dansen en repeteren, gaan we natuurlijk ook echte kampdingen doen, als kampvuur en bosspel.

Het voorjaarskamp bij Three Hills ook echt een paar dagen vakantie. Kinderen komen voldaan en uitgerust terug. Er zijn zowel ’s ochtends als ’s avonds optionele activiteiten, overdag hebben we  We werken voor de verschillende leeftijden met flexibele bed- en ontbijttijden, zodat kinderen zoveel mogelijk hun eigen ritme kunnen volgen. Meestal valt de finale van ‘Wie is de Mol?’ samen met kamp, leerlingen die dat leuk vinden, kunnen die live op de beamer kijken.

Meer informatie vind je in de Kampbrief 2019.

kosten:
€200,- vroegboekprijs t/m 1 augustus 2018 leerlingen Three Hills uit klassen 4/5
€250,- (oud)leerlingen Three Hills
€275,- niet-leerlingen Three Hills

Extra: ontwikkel je eigen workshop

Workshop ontwikkelen:
za 2 & 9 februari en op za 6 & 13 april van 19:00-21:00 uur

Workshop geven:
in de meivakantie tussen vr 19 april en zo 5 mei

Naar aanleiding van de succesvolle workshop ‘lesgeven in lesgeven’ tijdens de LeukeLenteLessen2018 kun je dit jaar zelf een workshop ontwikkelen! Vind jij het leuk om (samen met anderen) een workshop te bedenken en ook zelf te geven tijdens de LeukeLenteLessen2019? Geef je dan op!

kosten:
Deelname is gratis voor leerlingen van Three Hills.

Extra: helpen bij knutselclub 3

NB. Deelname als hulp vanaf 13 jaar of brugklas.

Vind je het leuk om een blok (ongeveer 8 weken) te komen helpen bij de knustelclub op woensdagmiddag? Je mag zelf gratis meedoen en helpt ‘als een grote broer of zus’ ook af en toe kinderen die net even meer hulp nodig hebben.

(jong)volwassenen

(jongeren 17+ en studenten)

Dansconditie 5

Vanaf 16 jaar m.u.v. lesassistenten dans.
2 blokken van 6 lessen
zaterdag 11:30-12:30 uur

begeleiding:
Kamiel van der Laan

Twee blokken dans waarin we werken aan dansconditie, choreograferen & in les 6 een kleine presentatie geven.

kosten:
blok 1| €50,- | op 1, 7, 14, 21 en 28 september en 5 oktober
blok 2 | €50,- | op 5, 12, 19, 26 januari en 2 en 9 februari
COMBI blok 1 en blok 2 | €75,-

Productie 5: Where the Magic Happens...

maandag 19:15 – 20:45 uur
van september t/m november

begeleiding:
Kamiel van der Laan (script en regie)

‘Where the Magic Happens’ is een montagekomedie over teambuilding. Na een teambuildingsuitje van een online schoenenwinkel ontdekt Jojanne van de kopieerafdeling haar assertieve kant. Van Autralische ‘Haka!’ tot het Zwanenmeer, maar dan in een bureaustoel. ‘Where the Magic Happens’ werd in 2012 door Kamiel van der Laan geschreven in samenwerking met teambuilders.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Productie 5: Utrecht in Oorlog

maandag 19:15 – 20:45 uur
van januari t/m mei

begeleiding:
Kamiel van der Laan (script en regie)

Dit jaar speelt het Winkeltheater ‘Utrecht in Oorlog’ (werktitel), een verbatim theatre voorstelling over de provincie Utrecht in de Tweede Wereldoorlog. Voor de voorstelling worden op dit moment interviews gehouden. De voorstelling is onderdeel van ‘Theater na de Dam’ en De Herdenking in Driebergen en speelt op 4 mei om 20:45 uur in de Grote Kerk.

kosten:
Afhankelijk van het aantal lessen per week, zie het kostenoverzicht.

Extra's

Zie voor alle extra activiteiten de ‘extra’ blokken bij ‘jongeren 11+’

volwassenen

Improvisatie

zes keer op vrijdagochtend
van 9:00-11:00 uur, incl. pauze.
start: 28 september

begeleiding:
Jan Diederen

Jan maakt al decennia lang theater in Nederland en Ierland. Komend seizoen is hij op vrijdagochtend in het Winkeltheater te vinden om met volwassenen de wereld van improvisatie te ontdekken. 

kosten:
€60,- voor 6 ochtenden