kinderen 4+

(basisschool groep 1 t/m 6)

Theaterklas 1

Zaterdag 12:00-12:50 uur
Basisschool groep 1 t/m 3

Theaterles als ontdekkingsreis! Rollenspel, emoties en samenwerken vormen de basis vormen voor toneel. Een verhaal vormt de rode draad door de lessen van elk blok. Meld je nu aan voor het blok “Sinterklaas” via deze link.

Theaterklas 2

Zaterdag 13:00-14:00 uur
Basisschool groep 4 t/m 6

Dit jaar heeft theaterklas 2 de eer om de Three Hills Dinnershow te gaan maken. Kinderen bedenken zelf verhalen, liedjes en scènes die we na de kerstvakantie samenbrengen tot de ‘Bedreigde Dieren Dinnershow!’ waarin ook aandacht wordt gevraagd voor het werk van het Wereld Natuurfonds.

Improvisatie 2

Dinsdag 15:45-16:45 uur
Basisschool groep 4 t/m 6

Hou jij van improviseren? Elke dinsdagmiddag maken we in de les diverse nieuwe toneelstukken. We bedenken ze ter plekke en voeren de ideeën direct uit. Aan het eind van het seizoen hebben we een speciale les waarin je samen met je gezin gaat improviseren!

kinderen 9+

(basisschool groep 6 t/m brugklas)

Productie 3

Zaterdag 15:30-16:45 uur

Wil jij weten hoe het is om in een swingende musical vrijwel non-stop op het podium te staan? Doe dan mee met “Joseph and the Amazing Technicollor Dreamcoat”! Deze discomusical van Andrew Lloyd Webber voeren we in het voorjaar van 2018 op. Kinderen uit groep 6 t/m 8 vormen met elkaar het hart van de show. Naast de productieklas kiezen ze een dans- of zangspecialisatie die het accent geeft aan de diverse rollen die je speelt. Er is ruimte voor solozang.

De ondersteunende rollen voor de vertelling worden gespeeld door middelbare scholieren. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Afhankelijk van je rol dans of zing je mee in theaterkoor/dans 3 of 4.

Theaterkoor 3 (Zangspecialisatie)

Vrijdag 16:00-16:50 uur

Naast Joseph zingen we wekelijks ook andere nummers en werken we aan techniek, liedinterpretatie en solozang. Deze klas is een specialisatie voor de productieleerlingen, maar ook als losse klas te volgen.

Dans 3
(Dansspecialisatie)

Maandag 17:10-18:00

Speciaal voor de musical “Joseph and the Amazing Technicollor Dreamcoat” hebben we afgelopen zomer nieuwe choreografieën gemaakt. In de lessen werken we naast techniek, aan conditie, acteren en zingend dansen. Deze klas is een specialisatie voor de productieleerlingen, maar ook als losse klas te volgen.

Jongeren 11+

(basisschool groep 8 t/m middelbare school)

Productie 4

klas 4a: Vrijdag 19:15-20:45 VOL
klas 4b: Zaterdag 17:00-18:30 VOL
(Nog wel enkele plekken vrij voor middelbare scholieren in productie 3)

Dit jaar staan er in beide klassen twee projecten op de planning: De voorstelling “De Kinderen van het Spoor” en een nieuwe serie door leerlingen zelfgeschreven micromusicals. Een micromusical vertelt in maximaal 360 seconden een volledig verhaal. Dat betekent supersnelle dialogen en ultrakorte liedteksten. In een micromusical zit minstens één gezongen en één gesproken zin; de rest mag naar eigen inzicht opgevuld met zang, toneel en dans.

Theaterkoor 4

Vrijdag 17:00-18:00 uur

In theaterkoor ‘The Hills are Alive’ vormt zangplezier de basis voor meerstemmig samen zingen, liedinterpretatie en techniek. Het jaar is ingedeeld in drie blokken van 10 lessen die elk worden afgesloten met een presentatie. Het eerste blok staat in het teken van popmuziek, in het tweede blok werken we aan klassiek/opera voor de productie Peter Pan en tenslotte sluiten we af met een blok musical!

Dans 4 

Dinsdag 17:00-18:00 BIJNA VOL

Dans is bij Three Hills een vorm van theater: elke beweging moet bijdragen aan het vertellen van een verhaal. Dit doen we met een stijlenmix van musical, modern en klassiek. In onze lessen is er naast techniek en conditie vooral aandacht voor acteren en dansplezier. Leerlingen die meer uitdaging willen, krijgen de kans om hun eigen choreografie te maken. De klas is onderdeel van onze locatieproductie Peter Pan.

(jong)volwassenen

(jongeren 17+ en studenten)

Handtassenkoor – de musical

Maandag 19:15-20:45

Theaterkoor 5

Vrijdag 17:00-18:30 uur

Dans 5

Dinsdag 19:30-20:30 uur