Maandelijks worden wij door castingbureaus en theatergroepen/festivals benaderd met verzoek of we kinderen kunnen aanbrengen voor casting. Hiervoor hanteren we een aantal criteria:

  1. Het castingbureau/de organisatie is professioneel. Uitzondering zijn studenten aan toneelschool of filmacademie.
  2. Draaidagen, repetities of opvoeringen moeten zo min mogelijk overlappen met schooldagen. Bij het missen van meerdere schooldagen is de kans klein dat we meewerken. Educatie vinden wij voor kinderen belangrijker dan podiumervaring.
  3. Hoe korter het project, des te sneller we meewerken. We vinden het leuk om kinderen een professionele ervaring mee te geven, maar het mag geen effect hebben op hun dagelijks ritme. Door het spelen van een kleine rol of door deelnemen als figurant krijgen kinderen al een kans om op de set te kijken en professionele acteurs aan het werk te zien.
  4. Ethiek. In principe moet het project voor de leeftijd van het deelnemende kind toegankelijk zijn, zodat het de ervaringen met klasgenoten en vrienden kan delen. Uitzondering die wij in het verleden hierop hebben gemaakt was een figuratierol in de opera The Tempest. De voorstelling was niet per se geschikt voor de leeftijd, maar de ervaring was prima te delen.

Studentenprojecten
Ben je student aan een toneelschool of filmacademie en zoek je een kind of jongere? Dan zijn we vaak bereid mee te werken aan projecten. Voorwaarde is een korte castingperiode (bijvoorkeur kom je naar onze studio). Verder beoordelen we of we het project ethisch verantwoord vinden.
Castingverzoeken kunnen gestuurd worden naar kamiel@threehills.nl.